Domácí celerové hranolky chutnají o moc lépe, než se jmenují

13. 07. 2015

Když slyším o celeru, okamžitě mám v nose tu podivnou vůni. Co vůni, spíš pěkný smrádeček. Vyzkoušejte ale výborné celerové hranolky. Chutnají skoro stejně jako klasické bramborové, jen jsou o dost zdravější a obsahují mnoho vitamínů. A hlavně nepáchnou!

Suroviny:

  • 750 g celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • koření např::
    tymián
    oregáno
    drcený sušený česnek
    sladká mletá paprika

Příprava celerových hranolek:

  1. Sůl, koření, tymián, oregáno, česnek a mletou červenou papriku smícháme v misce.
  2. Celer oloupeme, umyjeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme ho do misky, přidáme olivový olej, směs koření a důkladně promícháme.
  3. Okořeněné celerové hranolky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 230°C jak se říká - do zlatova.

Podáváme s různými omáčkami nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť!

TIPITO.CZ

Magazín tipů, inspirací a nápadů pro lepší život. Recepty, bydlení, zdraví a lifehacking.

^