Recept na domácí Nutelu, je smyslně dobrá a lepší než originál, bojkotujte palmový olej!

07. 12. 2016

Nutela už dávno není lahodná jako kdysi, je jedním z výrobků příšerně přecpaným palmovým a kokosovým olejem. Nejen, že se pochybuje o zdravotních účincích, navíc se díky jejich pěstování devastuje příroda. Podívejte se na jednoduchý návod na domácí výrobu. 

Vyrobit si domácí nutelu zvládne každá i začínající kuchařka. Potřebovat budete především lískové oříšky, vajíčka a cukr. 

Ingredience
1 šálek lískových ořechů
2 šálky cukru (krupice)
2 vejce
2 šálky mléka
3 lžíce kakaa
4 lžíce hladké mouky
1 čajová lžička másla 

Příprava domácí nutely

Lískové oříšky zbavíme slupek a orestujeme na suché pánvi asi 10-15 minut, až začnou líbezně vonět. Pak je necháme důkladně vystydnout. 
Studené oříšky rozmixujeme do hladké mastné hmoty. Pokud by byly teplé, mohly by žluknout a začnou se patlat. 
V míse smícháme vajíčka s cukrem a vyšleháme je do hladké hmoty. Postupně přidáváme kakao, mouku, lískooříškovou hmotu a máslo.
Začneme ohřívat mléko, do horkého postupně vmícháme připravenou směs a za důkladného míchání ode dna vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Nemusí být hustá příliš, po rozlití do sklenic hodně stuhne. 

TIPITO.CZ

Magazín tipů, inspirací a nápadů pro lepší život. Recepty, bydlení, zdraví a lifehacking.

^